30 Mayıs 2008 Cuma

yerim

Hannibal Rising namlı film, sonuna doğru "fazla uzadı yahuu" dedirtse de, beklediğimden iyiydi.

netim, prensip olarak iyi servis edildiği sürece her şeyi yiyebilecek bir insanım; köpek olur, eşek olur, insan olur fark edeceğini sanmam. polemiklere karşı anahtar noktanın altını tekrar çizeyim, "iyi servis"; sunumuyla, görünümüyle, garnitürüyle yani. haa, tadını beğenmem yarıda bırakırım o ayrı, şimdiden bir şey diyemem bu konuda (misal aklıma geldi hemen paça çorbası denen şeyi sevmem, içmem). fakat çok zamandan beri, bu yemek konusundaki "o yenmez", "bu yenmez" itikadının çok şartlı refleks olduğunu düşünürüm. zira dünyanın bir yerlerinde insanlar, örneğin köpekleri yiyorlar ve bundan mutlu oluyorlarsa, bunu kültürlerinin bir parçası yapmışlarsa, "iğğğğ iğrençççç" deme hakkını nereden buluyoruz ki biz? birilerinin cips niyetine kıtır kıtır yediği hamamböcekleri, neden salyangozdan, kurbağa bacağından daha geri bir kültüre işaret etsin ki?

şu yazıyı sonuna kadar okuyun. enver hocam, hem eğlenceli hem de hissiyatıma tam tercüman.

11 Mayıs 2008 Pazar

Cinselik açık bi kapı imiş!

Bu konu ile Radyo Bemba dinleyenlerinin kulaklarına zarar vermek istemezdim ama bahsedeceğim klibi görünce yüzümde bir buruşma oldu, bu yazını sebebi de o buruşmadır.
Artun Ertürk, Diplomatic Immunıty'den yıllardır beklenen albümünü yapmış, ilk klip de kanallarda geziniyor. Diplomatic Immunity bir süredir Diplomatic Rock Opera adı ile sahneye çıkıyordu ama albüm "Artun Ertürk&Diplomatic Rock Opera" adı ile yayımlanmış, bu nüansı anlamadım ama pek iyiye de yoramadım doğrusu.

Vaktiyle "nil feminizmi" adını verdiğim bir akım geliştirmişti Nil hanımkızımız. Bilindiği üzere şarkılarında bolca koftiden feminizm kırıntıları vardır Nil Karaibrahimgil'in. Güzel şarkılar da yapar, onu sevmediğim sanılmasın ama kendisiyle ilgili baskın kanım feminizmin içinin boşalmasına katkısı olduğu yönünde. Nil'den bahsetme sebebim Artun Ertürk'ün ( adı geçen şarkıda düet yaptıkları Pamela'nın da) tıpkı Nil gibi büyük olduğu söylenmeden büyük laflar etmesi. Cinsellikle ilgili tabuları yıkmak arzusu buram buram okunuyor şarkıdan. Bir anlam karmaşasından bahsedilebilir ama derdin bu olduğu ortada. Bana bayağı eğreti geldi, olmamış geldi. Bu minvalde şarkılar vesair bu ülkede yapılmamış şeyler olsa bile biz dünyada yapılmış örneklerini biliyoruz o nedenle bu motivasyonu yapmacık buluyorum. Bir Ortadoğu ülkesi için yeni şeyler söylediklerini/yaptıklarını zannediyorlar ve evet "sürüden ayrı" görüyorlar kendilerini ama mesele bunların "yeni" olmayışı. Ürettiklerine şaşırmayan-şaşırmayacak olan bir dolu insan var, başka bir büyük grup da tıpkı kendileri gibi yaşıyor. Dünyada üretilen diğer şeylerden haberdarlar. Striptiz görüntülü klip çekilmiş misal bu şarkıya ama striptizin kendisi de, striptizli klip de, cinsel özgürlük lafları da yeni değil. Ve dediğim gibi nefis örnekleri yıllar yıllar önce yapıldı. Ha yeni bir şey söylemek zorundalar mı derseniz, bence değiller. Yüzyıllardır aşktan bahsediliyor neticede şarkılarda ama yeni bir şey yapıyorum iddiası yeni bir şey söylüyor olmayı gerektiriyor. Şarkının sözlerine şuradan bakılabilir.
Şarkıyı dinlemek isteyenler için isim vereyim ( youtube linki veremiyorum, malum ): Cinsellik açık bir kapı.
Korkmayın girin, beğenmezseniz hemen çıkabilirsiniz.

4 Mayıs 2008 Pazar

alexandre dumas'ın* kemikleri sızlarken







bemba, düz bir iç dökme mekanı değil; içini dökerken kitapla, şiirle, sinemayla, televizyonla, şarkıyla, konserle, medyayla işte artık her neyse onunla da ilişkilendirme mekanı ya hani... hatta belki içini falan dökmeden sadece bunlar hakkında laf söyleme mekanı ya hani...

"boka bok deme bok alınır bok boka düşer kendini bi bok sanır" lafını vakti zamanında ahmet uğurlu'nun "karşı şov"unda duymuştum, hiç unutmadım. alın size ilişki işte...

*

1 Mayıs 2008 Perşembe

kanı bozukluk



hayır, ben fotoşoptan falan anlamam. bunlar aynen bu şekilde hürriyet'in internet sayfasından.



birincisi, olur da bir şekilde hürriyet'in internet sayfasını yapan birileri bu sayfaya gelirse taaa yedi ceddine kadar küfür ettiğimi bilsin. çünkü böyle bir adilik için sahiden insanın kanının bozuk olması gerek.

ikincisi, olur da bir şekilde sayfaya gelip de bunlara gülen biri varsa, o da hiç maval okumasın bana yorum yazacağım falan diye, siktirsin gitsin.