10 Nisan 2009 Cuma

Twin Peaks

Benim şu sıralar izlemeye başladığım 90-91 tarihlerinde çekilmiş bir David Lynch dizisidir Twin Peaks. David Lynch'ten kötü birşey beklemenin mümkünatı az olsa da; dizi deyince insan önce sürüncemede kalıyor. Lâkin iş bu dizi kolay hazmedilir bir nane değilmiş, ilk sezonunu izledikten sonra onu anladık. Toplamda otuz bölüm çekilmiş iki sezonda.
Karanlık atmosferi, "Katil kim?" sorusunun cevabının gerçekten bilinmeyişi, bunlar dışında devam eden günlük hayatı, karışmış ilişkileri ve tabii sipeşıl eycınt Deyl Kuupır'ı ile Twin Peaks zâtımın gönlünde yer etmiştir. Bilenler hatırlasın, bilmeyenlere duyursun netekim. Dizinin kendisiyle başladığı Laura'yı unutmadan tabii.

3 yorum:

sheepishsherry dedi ki...

ben de son zamanlarda bu adama fazlasıyla takmış durumdayım, "ikiz tepeler" olsun "kayıp otoban" olsun linch'in filmlerinde kullandığı semboller, birbiri ile bağlantısı yokmuş gibi gözüken sahneler, o psikopat karakterler, ucubeler fln derken geceleri uyuyamaz oldum, sabahları kalkamaz oldum, beni benden alan görüntüler... ben de film çekmeliyim :D

madafaka dedi ki...

yahu şaka maka bu dizi ne psikopatmış be. ikinci sezona başladım. uykularımı kaçırıyor. nasıl bir hastalıklı zihin üretir bunları anlayamıyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.