12 Mayıs 2009 Salı

Ghajini


Bollywood sinemasının şahika örneklerinden bir film. Bu filmi beğenip izleyenler var bu coğrafyada, ciddiyim. Bollywood güzel ya hani.

Memento'yu alalım, üzerine süper kahraman figürü ekleyelim ama Sylvester Stallone olsun o; sonra biraz da Julia Roberts filmi havası, kesmediyse biraz da Hint dansı. Bunları toplayıp birleştiremeyelim. 3 saatlik bir film çıksın ortaya. Seveni çıkar mutlaka.

Filmin başında Memento taklidi olduğunu sandım. Hafıza kaybı, dövmeler, notlar, fotoğraflar falan. Ama taklitten betermiş hakketen. Başroldeki denyo "Bir sürü kasım var, şarkı da söylüyorum, Hindistan'ın sevgilisiyim." havasında. Oyunculuk namına zerre gayret yok. Salya saçarak karizma yapıyor, başka da bir olayı yok. Beton surat. Hikaye desen hak getire, kopuk kopuk. "Ne anlatmaya çalıştın?" desen bir üç saat daha film çeker herhalde yönetmen. Kurgu desen herhal anlamı bilinmiyor, sorgulamamak lâzım. Bir sürü figüran, dublör, görsel efekt falan kullanılmasına ramen Cüneyt Arkın filmlerinden daha kötü. Fazla da yazmamak gerek sanki, imdb'ye bakıyoruz "genre" kısmında neler yazıyor diye. Salyalar saçarak gülüyoruz.

5 yorum:

sheepishsherry dedi ki...

peki bu film de sondan başa doğru mu ilerliyor ondan bahsetmemişsin merak ettim madafakacan. ama tahminlerime göre bu kadar çok malzemenin kullanıldığı bir filmde hint dansları, şarkılar, türküler, cüneyt arkın gösterileri, heydee bre pehlivan naraları, filmden araklama dövmeler, fotolar, notlar gibi şeyler olunca zaman kavramı da bi sondan bir baştan bir ortadan karışık alevli meyve tadında bişey çıkıyodur ortaya.

dream endless. dedi ki...

http://www.imdb.com/media/rm3228207616/tt1166100

Film özetlenmiş burada; "Abi iyi kasmış, kaçırmayalım."

madafaka dedi ki...

şipidik,

filaşbeklerle ortadan sona ilerliyor film. ona da pek özenmemişler. sadece değişik kamera açılarına kasmışlar.

madafaka dedi ki...

dream endless,

tüm oyunculuk o fotoğraflar kadar desek abartma olmaz herhal.

aslı dedi ki...

izlemedim ama bollywoodum canım benim diyorum. dövmelere oskar verdik şimdiden.çakmanın da çakması bu oluyomuş anladık :)