6 Şubat 2009 Cuma

Benjamin Button'ın Psikopat Hikayesi


Tek cümle ile özetleyelim: "Yine David Fincher!"

Bu adam yine çok psikopat bir film çekmiş. Hem de ne film. Se7en dedik, Fight Club dedik, Zodiac dedik zart dedik zurt dedik. Ama adam bu filmde artık kendini de aştı. David Fincher üstü bir varlık oldu. En psikopat filmlerin en psikopat yönetmeni diyerek tanımlayalım, olsun bitsin. Hatta direkt tımarhaneye yatıralım bu adamı.

Filmin isminde de görülen adam, Benjamin Button ki kısaca biredpit diyelim; yaşlı doğan bir insan evladı. Moruk olarak doğuyor. Babası canavar sanıp yaşlılar evine bırakıyor çocuğu. Sonradan anlaşılıyor ki, Benjamin durmadan gençleşiyor. 80'den başlayıp 0'a doğru gidiyor emmoğlu. Bu hikayeyi, kendisinin çocukluk (yaşlılık mı deseydik? ne deseydik?) aşkı Daisy'nin ölüm döşeğinde öğreniyoruz. Ki kendisi Cate Blanchett oluyor.

Yalnız David Fincher, biredpit'i ne adam etmiş arkadaş. Ne biçim rol kestirmiş. Bu filmi David abimin yanında biredpit'in de kendini aştığı film olarak ilan ediyorum. Cate aktrisi, güzel insan, gönüllerin şahanesi zaten yine kuğu gibi, ilahe gibi süzülüyor. Ne biçim bir senaryodur, ne biçim bir filmdir, ne psikopat bir oyunculuktur arkadaş. Ağzım açık hâlâ. Sinemaya gelsin, ona bile giderim. O derece.

David Fincher nesin sen oğlum? Alien mısın sen?

İzlemeyen var ya, bütün hisse senetlerini kaybetmiş saysın kendisini.

4 yorum:

kafcamus dedi ki...

ben radyo bemba sayfasını kapatmış idim esasen fakat anlaşılan o ki sahalara tekrar dönmem gerekecek. zira madafaka gibi bir genç dahi bu, son zamanlarda izlediğim hikayesi en çürük, en işlenememiş, en sıkıcı filme nefis diyorsa ortada bir sorun var demektir.

tamam benjamin efendi gençleşiyor falan ama film boyunca üvey annesiydi, arkadaşıydı şuydu buydu bir allahın kulu "hocam ne ayak, seni bi doktora göstersek kalktın tekerlekli sandalyeden koşturmaya başladın" deme basiretini göstermiyor. eleman filmin sonunda bebekleşiyor ya konuşmayı falan unutuyor, eee o zaman ilk doğduğunda bunun tersi olacaksa neden bülbül gibi şakımıyor? falan falan falan...

david fincher'i evet severiz, evet çok iyi yönetmendir fakat bu film kelimenin bütün anlamlarıyla berbat bence. bi de üstelik 3 saat neredeyse ki, höhhh diyorum yani.

izlemeyen hisse senetlerini kaybettiği için üzülmesin der, izleyip david fincher mitosu yıkılanlara başsağlığı dilerim.

3/10.

madafaka dedi ki...

Yok ben hâlâ ısrar ediyorum. "İyi bir zamanımda izlemiştim, ondan da güzel gelmiş olabilir." diyebilirdim. Ama bugün bir vesileyle tekrar izledim. Yok hocam harbiden çok güzel film.

Ben filmi izlerken tutarsızlıklar sırıtmıyorsa, o film güzel filmdir. Yoksa ben Şovşenk Ridempşın'da da tutarsızlık bulurum, Gadfadır'da da bulurum. Film neticede. Kurgusu özellikle bu filmin, müthiş örülmüş. Hikaye psikopat. Tutarsızlık tabii olacak. Ama sorarım, Bencamin'in etrafındaki halalar-amcalar "Bi' doktora gösterseydik yavrucağı." deseydi film izlenir miydi?

Ayrıca "yaşlı statüsü"nden kendine bir yatak edinmesi gibi bir durum da var.

kafcamus dedi ki...

uğur abim hissiyatıma az da olsa tercüman olmuş: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=920421&Date=12.02.2009&CategoryID=120

işte zaten sahici hikayeyi de bozmuş hıyarlar, hem de fitzgerald'ın hikayesinin en kilit noktalarından birini belki.

Tolga dedi ki...

o degil de, ben benjamin en son anasinin biyerine girecek diye bekliyodum. olmadi. dongu tamamlanmadi.

film, bence de kotu.