13 Mart 2008 Perşembe

Replikas

Bu radyodan Replikas yayını yapmanın tam vaktidir; evet sevgili dinleyenler Replikas 13 Mart 2008'de ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde leziz bir konser vermiş olup bu onlar için bir ilk değildir. Umarım ve dilerim ki son da olmaz.

Köledoyuran, Dadaruhi ve Avaz adlı üç nefis albümün yaratıcısı olan beş insandan menkul Replikas'ın her üyesi nazarımda epeyi kıymetli. Bir kere beşi de şahsına münhasır ve bir grup oluşturmaktan hayli uzak gibi duruyorlar. Duruyorlar diyorum çünkü sahnede tam bir bütün oluşturuyorlar, bununla beraber. Bir ayin gibi başlayan "şey" bir ayin gibi devam ediyor, gözlerinizi kapasanız da zaman zaman açsanız dabüyü bozulmuyor. Efsunlu birşeyler var elbette ve efsunlanan dinleyici-izleyici adını koyamadığı hisler içinde tamamlıyor bu ayini. Bittiğinde ben çok hızlı çıkıp bisi kaçırdığım için de hayli üzüldüm, gösterişli olduğuna eminim ama.

Erkin Koray seviyor musunuz diye sorduklarında bir anlık gafletle "şimdi çok popüler bi'şey geliyor" dedim içimden ve elbette yanıldım. Pek kıymetli Orçun Baştürk "peki Neşet Ertaş seviyo musunuz" dedi çünkü ardından ve biz nefis bir karışıma şahit olduk böylece. Dört üye de şarkılarda vokal yapıyor, ne büyük mutluluk; bir perdesiz bir perdeli bas çalınıyor bu ne nefis bi hava. Türkiyeli olduklarına nasıl sevindiğimi anlatamam. Bu toprakların ürünü gözüyle baktığımdan değil, kendilerini canlı dinleyebilme ihtimalimin yüksekliğinden bu sevinç.

Roka'yı bir şarkıya katıp başka alemlere yol aldıran bir gruptan söz ediyorum ve aynı anda şu geçiyor kafamdan: ne çok yol çıkıyor karşıma dinlerken. Bir tutam roka için, roka sevmeseniz de buyrunuz buradan yakınız ama önce Bahar'ı bir dinleyiniz, lütfen!

Tek şarkısını dilediğim yeni albümün geliyor oluşu biteviye heyecanımın cilasıdır.

Bonusumtrak: www.replikas.com

1 yorum:

kafcamus dedi ki...

replikas'ı olsun babazula'yı olsun, nekropsi'yi olsun tabii ki seviyoruz, kimi şarkılarının da hastasıyız. lakin mesela bir albümlerini de oturup baştan sona kendimi vererek dinlemişliğim yok herhalde, onu da söylemeden geçemeyeceğim. zira bi raddeden sonra bayıyor beni.

"derbeder oldum" o da ayrı tabii...